Nisan 14, 2009
Tarçınlı Bademli Kurabiyeler
http://semaver1.blogspot.com.tr/2009/04/tarcnl-bademli-kurabiyeler.html
Daha önce tarçınlı kurabiyeleri cevizli ve fındıklı olarak yapmıştım, bu seferde bademli yaptım… Minik minik halleriyle çay veya kahve yanında nefis bir atıştırmalık…
Malzemeler:
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1,5-2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı tuzsuz badem
- 3 çay bardağı un
Üzeri için: 1/2 yemek kaşığı tarçın ve 1,5 çorba kaşığı pudra şekeri karıştırılır.
Hazırlanışı: Önce tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır, un eklenerek yoğrulur, en son dövülmüş badem eklenir, hamur hazırlanır. İster yuvarlak şekil verilir, ya da uzun bir rulo yapılır, küçük küçük kesilir, isterseniz üzerine çatalla şekil yapabilirsiniz. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tarçın-pudra şekeri karışımına bulanır.
Afiyet Olsun…
Notlarım: Kurabiyeleri ilk yapışımda bademlerin kabuklarını soymadım, ikincisinde biraz sıcak suda bekletip kabuklarını çıkardım, tavada biraz kavurdum. Daha önce fındıklı kurabiyeleri fırında kavurmuştum, fırında kavurmak daha iyi sonuç veriyor.
Ertesi gün daha lezzetli bir kurabiye olduğundan misafirleriniz için bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Bademin ceviz kadar çok baskın tadı olmuyor…
NOT: Ayrıca Sevgili Neslihan(Lezzetnesli) beni Smart Blogger Ödülüne layık görmüş, kendisine çok teşekkür ediyorum…
Daha öncede Sevgili Zerrin(Zerrinpastaevi), Birsel(annekızmutfaktayız) ve Aygül(biraztatlıbirazacı) bana bu ödülü vermişti, tekrardan teşekkürlerimi gönderiyorum…
ilgili bağlantılar;
* Kahvaltı sofrası
* cevizli top kurabiye
* Tarçınlı, fındıklı minik kurabiyeler
* yeşil fıstıklı un kurabiyesi
neslihan said,
Nisan 14, 2009 12:26 pm
minik minik çok güzel görünüyorlar.tam bir lokmalık lezzet şöleni.ellerine sağlık canım.sevgilerimle…
yeşim (yetur) said,
Nisan 14, 2009 12:43 pm
haticecim çok şeker olmuşlar canım eline yüreğine sağlık…çok beğendim deneyeceğim. öptüm….sevgiler….
gülizar said,
Nisan 14, 2009 12:50 pm
Sevgili hatice ellerine sağlık tarçının girdiği herşey çok güzel oluyor değil mi?
butterfly said,
Nisan 14, 2009 1:59 pm
Ellerine sağlık Haticecim, tarçın miss gibi kokutmuştur mutfağı:).
Ben o küp küp şekillerini çok sevdim kurabiyelerin..
Sevgilerimle…
aslı
Zehra Gürgen said,
Nisan 14, 2009 3:12 pm
Hatice’cim bademli kurabiyeler çok güzel oluyor gerçekten.Ama tarçını yanına arkadaş etmeyi hiç düşünmemiştim.Tarçınla daha bir enfes olmuştur eminim. Ben bu tarifinide deneyeceğim müsadenle 🙂
Ellerine sağlık
sevgiler
lemaninignesinden said,
Nisan 14, 2009 3:19 pm
ben bir kurabiye canavarıyım mutlaka gün içinde yemeliyim ayyyy kalkıp yapıyorum hemen inanılmaz canım çekti bunu müthiş görünüyor
Anonymous said,
Nisan 14, 2009 4:02 pm
arkadasim bunlar cok ama cok cici olmuslar
tam birer lokmalik
ellerine saglik
http://www.yenitadlar.blogcu.com
disal said,
Nisan 14, 2009 6:29 pm
canım ne kadar sevimli olmuşlar öyle..lokum gibi şeker gibi..
ellerine sağlık..bayıldım…
mujdenin denemeleri said,
Nisan 14, 2009 6:52 pm
Çok şirin olmuşlar.Ellerine sağlık Haticeciğim.Sevgiler…
Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat said,
Nisan 14, 2009 8:58 pm
ANNEM COK SEVER BU TIP KURAABIYELERI..BU HAFTA ONU GIDERKEN INS YAPACAGIM COK TESEKKURLER TARIF ICIN CANIMMMM ARKADASIM BENIM..ELLERİNE SAĞLIK….
DİDEM said,
Nisan 14, 2009 10:50 pm
MÜKEMMEL ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİN SAĞLIK CANIM ..
MUTFAKISTAN said,
Nisan 15, 2009 2:42 am
SUPER GORUNUYOR COK LEZZETLI OLMALI
BADEM VE CEVIZLI KURABIYELERI COK SEVERIM..ELINIZE SAGLIK
SEVGILER
HÜLYA said,
Nisan 15, 2009 5:54 am
günaydın canım.. sayfana bakarken kardeşimde yanımdaydı ” aaa abla bundan kesin istiyorum diye tutturdu görüntüsü çok güzel kesin o kadarda lezzetlidir ” dedi…
bende ee haticeciğim yaptıysa kesin öyledir deyip yapma sözü verdim.. en kısa zamanda deneyeceğim canım ellerine sağlık…tarçın kokusu buralara kadar geldi miis gibi
sevgiler canım öptüm
Pelin said,
Nisan 15, 2009 6:08 am
Minik lezzet bombaları! Harika görünüyor. Ellerine sağlık
Sevgiler
zerrin said,
Nisan 15, 2009 7:01 am
Haticecim tarif için teşekkürler,en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık canım…
lemaninignesinden said,
Nisan 15, 2009 11:16 am
canım evet ben geldim az kaldı kurabiyen mini tepsimle 1 tepsi oldu ama gel kahve yapayım içelim yanında dün elektrık kesintisi yüzünden gelemedim bademleri soymadım vallahi vaktim azdı ufaklık uyanmadan yapmalıydım ama cok güzel tadıı buarada güncellenme sorunum halloldu
Hatice said,
Nisan 16, 2009 6:54 am
Neslihancığım haklısın minik lezzet bombaları:)
Yeşimciğim çok teşekkürler, denediğinde de beğenirsin umarım…
haklısın Gülizar, tarçınlı lezzetleri seviyorsan kurabiyeleri denemeni tavsiye ederim…
Aslıcığım aynen öyle, küp küp halleriyle yemesi pek güzel oluyor:))
Zehracığım tarçını seviyorsan mutlaka denemelisin, sonucu merakla bekleyeceğim:)
Lemancığım kolay gelsin:))
Yenitadlar çok teşekkür ederim…
Disal beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler…
Müjdeciğim çok teşekkürler…
Salihacığım o zaman mutlaka yapıp annene selamlarımla birlikte götürürsün, olur mu.
Didem çok teşekkür ederim…
Mutfakistan biz çok sevdik, siz de seversiniz umarım…
Hülyacığım güzel yorumun için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum:)
Kardeşini fazla bekletme:) inşallah tadını da beğenir, şimdiden afiyet olsun…
Pelin çok teşekkürler…
Zerrinciğim tavsiye ederim, kolay gelsin şimdiden…
Lemancığım ne kadar hızlısın, afiyetler olsun, kurabiyelerden kaldıysa hemen geliyorum kahve içmeye:))
Bu ölçülerle dediğin kadar çıkıyor, istersen ölçüleri artırabilirsin…
herkese sevgilerimle…
Ferahin Mutfagi said,
Nisan 16, 2009 8:18 am
Tam benlik hapur hupur yemelik 🙂
ellerine saglik bende deneyecegim.
Semra Çebi said,
Nisan 16, 2009 8:30 am
ellerine sağlık haticecim.çok seviyorum kurabiye olayını.geçtiğimiz gün tarcınlı yaptım ancak resimleyemeden bitti:)
senin bademlileride en kısa zamanda deneyeceğim.sevgiyle..
Damak Tadı said,
Nisan 16, 2009 1:19 pm
Fotoğraflar, nasıl bir lezzet olduğunu açıkca sergilemeye yettiler canım..Ellerine sağlık Hatice’ciğim..Her zaman olduğu gibi yine harikasın canım..
Sevgilerle..
yeşim said,
Nisan 17, 2009 6:59 pm
ellerine sağlık tam kahve yanı tadımlık
sevgilerr
Zerrin Pasta Evi said,
Nisan 18, 2009 10:30 am
Ellerine sağlık canım. Görüntüsü müthiş :)) deneyeceğim…
Güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgiler…
Sevgi Küçük said,
Nisan 18, 2009 2:22 pm
çok güzel olmuş bu da yaaaa!!kısa bir sürede olsa evimde olduğuma göre, mutfağıma özlemimi bu güzel tariflerle gidereyim. 🙂
sevgiler
atesböcegi said,
Nisan 19, 2009 1:20 pm
Muhtesem görünüyor canim. Tadini düsünmek bile istemiyorum. Agzim sulandi. Haticecim ellerine saglik iyi pazarlar…
Mutfak Havlusu said,
Nisan 20, 2009 5:04 pm
üfff ne nefis öyle ah!
yanına olucaktı çayımın şimdi helede bademli lezzetleri severim birde evinde mis gibi kokmuştur aaa bende yapmak istiyorum:)
Hatice said,
Nisan 27, 2009 8:28 am
teşekkürler Ferah…
Semracığım kurabiyeler atıştırmalık iyi oluyor, bademlileri de seveceğini umuyorum…
Gülcüğüm beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler…
haklısın Yeşim:)
Zerrinciğim denemeni tavsiye ederim:)
Sevgiciğim vaktin varsa mutlaka denemeni tavsiye ederim, çay kahve yanında güzel gidiyor:)
Ümmühancığım çok teşekkürler…
Zeynepciğim kurabiyelerde tarçın tadı daha baskın ama nefis bir kurabiye oluyor…
herkese sevgiler…
gülşen said,
Temmuz 6, 2010 2:10 pm
Hatice Hanım tavsiyeniz üzerine bu kurabiyeyi denedim,çook pratik hemen 15 dakikada hamuru yapılıveren lezzetli bir kurabiye çıktı ortaya:))ben yapmışken iki katı malzeme kullandım hamurun yarısını dondurucuya koydum,yarısını pişirdim,yyukarıdaki malzemeden 25 tane çıktı,sizin kaç civarı çıktı acaba?dondurucuya hamur halde koydum denemek için,çıkarıp buzu çözülüp yumuşsyınca şekil verip pişiricem:)un kurabiyesi gibi ağızda dağılıyor aradığım kurabiyelerde bu tarz .taş gibi olan başarısı<z kurabiyeler yaptığım zaman üzülüyorum,hatta bu tariften önce başka bir tarif denedim onda başarısız olunca hemen ardından bunu denedim moralim yerine geldi:)ben 20 dakika pişirdim,sonra tel üzerine alıp fırın içinde ilk sıcaklığı çıkınca(dergide sıcakken diyordu,diğer tarifte ilk sıcaklığı çıkınca diyor ben öyle yaptım),çukur bir tabakta sosuna ileri geri hareketlerle buladım,ve elimle pıt pıt vurarak fazla sosun dökülmesini sağladım,siz kurabiyelerin üzerine elinizlemi sağıttınız sosu,çünkü sizinki daha muntazam duruyor,acaba tam sıcakken çıktığında buladığınız içinmi öyle durdu?benimkinin üzerinde yarısı tozlu halde yarısı sosunu çekmiş koyu renkte kaldı fazlada ellemek istemedim?ama sizinkinin görüntüsünü daha çok beğendim.ayrıca ben cevizle yaptım birdahakine bademle deniycem.tarif için teşekkürler ,sevgiler…
Hatice said,
Temmuz 8, 2010 9:52 am
kurabiyeleri deneyip beğenmene çok sevindim, afiyetler olsun:))kalabalık misafirler için ölçülerini artırabilirsin, en son yaptığımda yaklaşık 40 tane minik kurabiye çıkmıştı.Hamurunu dondurucuya koymayı hiç denememiştim, sonucun nasıl olduğunu paylaşırsan sevinirim:)Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyorum(3-5 dk kadar), sonra bir kasedeki tarçın-pudra şekeri karışımının içine elimle daldırıp, her tarafının karışıma bulanmasını sağlıyorum, elimle üzerine dağıtmıyorum sosu. kurabiyelerin çok fazla soğumasını beklemiyorum, bu sefer tarçınlı karışımın yapışması zor oluyor, çok sıcak olunca da eriyor..aslında dikkatle bakıldığında fotolardaki kurabiyelerde de tarçınlı karışımın bazı yerleri erimiş, bazı yerleri erimemiş duruyor:)Bu kurabiyeye ceviz çok yakışıyor, bademin ceviz kadar belirgin bir tadı olmuyor, ama yine de çok lezzetli oluyor:)sevgiler…