Haziran 25, 2008

Rulo Milföy Börek & Mercimek Köftesi

Posted in börekler, salatalar 7:15 pm tarafından semavers

Rulo Milföy Börek


Milföy paketinin içinden çıkan ikili milföyler ayrılmadan tezgah üzerinde yumuşamaya bırakılır. Hafifçe yumuşayan milföyler unlanarak enine ve boyuna biraz büyütülür. Uzunlamasına ikiye kesilir, uzun kenarına iç harç yayılır, rulo şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecede ısınmış fırında pişirilir. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ikiye veya üçe kesilir. Böreklerde iç harç olarak kıymalı patatesli iç harç kullandım.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mercimek Köftesi


Malzemeler:

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı acı-tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/3 demet maydanoz
  • tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı: Kırmızı mercimekler ayıklanır, yıkanır, 4 çay bardağı su ile iyice haşlanır (bu aşamada mercimek pişmemiş ve suyunu çekmişse çok az su eklenir), ince bulgur eklenir, tencerenin kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.

Rendelenmiş kuru soğan zeytinyağında kavrulur, salçalar eklenir, birkaç dk daha kavrulur, ocaktan alınır, içine tuz, karabiber, kimyon eklenir, karıştırılır.

Demlenen mercimek-bulgur karışımına soğanlı-salçalı karışım sıcakken eklenir, 1-2 kaşık zeytinyağı ve limon suyu eklenir(nar ekşisi de eklenebilir), önce kaşıkla karıştırılır, daha sonra elle yoğrulur, ince doğranmış yeşillikler eklenir, karıştırılır, köfte şekli verilir, yeşillik ve limonla servis edilir.
Not: Bu ölçülerle resimdeki kadar mercimek köfte çıktı.

Reklamlar

10 Yorum »

  1. yeşilkivi said,

    merhaba, çok güzel olmuşlar, eline sağlık 🙂

  2. http://hunerlieller.net said,

    selam..börek ve köfte nefis görünüyor..elinize saglık…sevgilerimle.

  3. kizilciksurubu said,

    Cok sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

  4. Zerrin said,

    Haticecim milföyle çeşitli şekillerde börekler yapmak mümkün, ama bu fikir hoşuma gitti kol böreği gibi olmuş ellerine sağlık..

  5. Huriye said,

    Merhaba,size etkinlik için davetimi birakiyorum katilmaniz umidiyle,sevgiler.

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,

    MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben 🙂 yapacağım.

    Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
    Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

    Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

    En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
    Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

    Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler…

  6. İLKAY said,

    Hatice’ciğim canım çok mutlu oluyorum yeni tariflerini görünce..hepside nefis olmuşlar…çilekli pasta da nefissss…her türlü meyveyle de olur…tam yaz pastası….
    elerin dert görmesin canım…
    sevgiler,
    ilkay

  7. yetur'la lezzet kareleri said,

    haticecim harikasınız ellerinize yüreğinize sağlık… beğenerek izlediğim nadir bloglardansınız…bloğunuzdaki tüm tariflerin çoğunu not almıştım…sizi yürekten kutluyorum…sevgiler…yeşim…

  8. Hatice said,

    yeşilkivi, hünerli eller, kızılcıksurubu ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler…

    Zerrinciğim haklısın:) börek içini hazırlamıştım, eşim yufkayı marketten alırım deyince(market yufkaları biraz kalın olduğundan istemedim) aklıma buzluktaki milföyler geldi ve bu börekler çıktı ortaya..

    merhaba Huriye davetin için çok teşekkürler, inşallah katılmaya çalışacağım, sana şimdiden kolay gelsin…

    İlkaycığım sıcacık yorumun için çok teşekkürler, çok hafif bir pasta oluyor, denemeni öneririm…

    yeşimciğim yorumun çok mutlu etti beni,bir lezzet ustasından böyle bir yorum almak çok keyif verici:) çok teşekkürler..
    blogun da hayırlı olsun, o güzel tariflerine çok daha kolay ulaşabiliriz…

    herkese sevgilerimle…

  9. zeynep said,

    mercimek köfteyi çok severim ALLAHtan yarın kayınvalıdemde yapıcam,çok sevdiklerimiz arasında yoksa krız tutar beni,sızde çok enfes yapmışınız ellerınıze sağlık..mutlu yıllar

  10. Hatice said,

    Zeynep çok teşekkürler, bizde de çok seviliyor:)ben de sana sağlıklı, mutlu bir yıl dilerim…sevgiler…


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: