Haziran 11, 2007

fıstıklı, kuşüzümlü börek

Posted in börekler 6:00 pm tarafından semavers


Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 200-250 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kaşık dolmalık fıstık
  • 1 kaşık kuş üzümü
  • tuz-karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt

Hazırlanışı: Öncelikle 1-2 kaşık zeytinyağında fıstıklar pembeleştirilir, doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir, kavrulur. (İsterseniz biraz da tereyağ ekleyebilirsiniz)Ayıklanmış, yıkanmış kuşüzümü eklenir.Ocaktan alınır. Tuz-karabiber eklenir. (Ben biraz şeker ve tarçın da ekledim).

Sosu için süt ve yağ karıştırılır. Bir yufka tezgaha serilir. Sütlü karışımdan sürülür. Kıymalı harcın yarısı yufkanın üzerine serpiştirilir. Bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır, ikiye katlanır veya S şekli verilerek tepsiye yerleştirilir. Diğer yufkaya da aynı işlem yapılır. Böreklerin üzerine kalan sos ve daha sonra da yumurta sarısı sürülür.180-200 derecede pişirilir.
Not: Sos malzemesi az gelirse artırabilirsiniz.

Reklamlar

2 Yorum »

  1. sevdamavisi said,

    Canım,
    ellerine sağlık çok güzel böreğin. çok da lezzetli olmuşlardır. sevgiler

  2. Hatice said,

    teşekkürler Sevdamavisi, umarım dener ve beğenirsin…
    sevgiler…


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: