Nisan 30, 2006

Pratik Talaş Böreği

Posted in börekler 10:38 am tarafından semavers

Malzemeler:

  • 350 gr. ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
  • 1’er adet soğan, havuç ve patates
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • ince doğranmış maydanoz
  • 15-17 yaprak milföy hamuru

Hazırlanışı: 1-2 kaşık zeytinyağında dogranmış soğanlar sotelenir. Eğer kuzu eti kullanıyorsanız etler eklenir, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir(ben dana etini haşlayıp öyle ekledim). Havuç, patates ve bezelyeyi ayrı ayrı haşladım. Haşlanmış ve küp küp doğranmış havuçları ekleyip biraz kavurdum, haşlanmış bezelyeleri ekledim. En son haşlanıp, küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, biraz daha soteleyip, ocaktan aldım. İçine tuz,karabiber, pulbiber, kekik ve doğranmış maydanozu ekledim. İç harç soğumaya bırakılır(iç harcı 1 gece önceden hazırlayıp, dolapta bekletebilirsiniz).
Milföy hamurların çözülmesini bekleyip, ortasına soğumuş iç harçtan koyup, karşılıklı köşelerini kapatarak bohça şekli verilir. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu veya susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 °C fırında pişirilir.
Not: İsterseniz milföyleri unlanmış zeminde hafifçe açarak kullanabilirsiniz, o zaman içlerindeki harç daha bol olacaktır.

Reklamlar

8 Yorum »

  1. Zeynep Seda said,

    Haticecim ben bayilirim talas boregine, ellerine saglik!

    Sevgiler

  2. Dilek said,

    Ellerine sağlık çok güzel görünüyor…

  3. Nilüfer said,

    Ellerine sağlık, ben de geçen gün aldığım milföyleri ne yapsam diyordum 🙂

  4. sammy said,

    Talaş böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

  5. armeda said,

    pratik olan herşeyi çok severim. yebeni diyorlar.ellerine sağlık

  6. Hatice said,

    Zeynep Seda, Dilek, Nilüfer, sammy ve Arzu boregi begenmenize sevindim, cok tesekkur ederim…

  7. Safran said,

    Ben de hep böyle yaparım çok lezzetli ve çocuklar için de yararlı, içinde sebzesi, eti herşeyi var, ellerine sağlık Hatice, sevgiler 🙂

  8. Hatice said,

    haklisin Safran,yanina bir de salatayla güzel bir öğün olabilir.
    sevgiler…


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: